header herberg hoekje

Bel ons: 070-5110487

bestellen-afhalen-hoekje-restaurant-wassenaar.jpg

In de buurt

Natuurlijk kunt u uw avondje Restaurant Herberg 't Hoekje in Wassenaar aankleden met een leuk uitje voor- of achteraf. En andersom kan het uiteraard ook. Hieronder vindt u een aantal uitjes en locaties vlakbij ons restaurant.

 

Soldaat van Oranje - De Musical

Restaurant in de buurt van Soldaat van Oranje. Hergberg 't Hoekje - restaurant Wassenaar

Bron: Soldaat van Oranje

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.


 

De TheaterHangaar op vliegeld Valkenburg

In de buurt van restaurant Herberg 't Hoekje in Wassenaar vindt u de TheaterHangaar.

De TheaterHangaar is van oorsprong een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden. Op deze op alle fronten toepasselijke en historische plek is een uniek concept gecreëerd. De tribune waarop het publiek in 1100 comfortabele theaterstoelen zit, draait van decor naar decor, begeleid door enorme projecties. Alle scènes hebben zo hun eigen set: de studentensociëteit Minerva, het Kurhaus, Paleis Noordeinde en zelfs een levensechte zee, waar de Engelandvaarders via het strand ontsnappen en waar ze hun beroemde landingen maken. Zelfs de landingsbaan van het vliegveld wordt onderdeel van het decor.

theaterhangaar.nl

Bron: Soldaat van Oranje


 

Restaurant 't Hoekje vlakbij Duinrell

Op nog geen 500 meter afstand, 6 minuten lopen, ligt restaurant Herberg 't Hoekje. Na uw dagje Duinrell Wassenaar kunt u bij ons terecht voor een goed diner of gewoon een bakje koffie of koude pils. U kunt uw auto bij Duinrell laten staan of parkeert op het parkeerterrein bij Herberg 't Hoekje.

kaartje-duinrell-restaurant-hoekje-wassenaar